Workshop "VOCAL COACHING"

Door haar jarenlange ervaring als zangeres, stemactrice en vocal coach van meerdere theaterproducties weet Laura precies wat er nodig is om je stem, en dus jezelf, optimaal neer te kunnen zetten op het podium of in een studio. Laura wil graag haar kennis en ervaringen met je delen. Dus ben je zanger of zangeres en heb je de ambitie om je kwaliteiten verder te ontwikkelen, maar dan wel met een goede technische onderbouwing, dan is een workshop Vocal Coaching echt iets voor jou.

In haar workshop Vocal Coaching gaat Laura in op je stemgebruik, onderhoud, interpretatie en presentatie. Ook is er aandacht voor de ‘solfege’. Solfege is gehoortraining. Een goed getraind gehoor is een basisvaardigheid die iedere geoefende zanger of zangeres moet beheersen. Tevens laat Laura zien hoe je een bepaald lied op verschillende manieren kunt benaderen en op welke manier je je op belangrijke optredens kunt voorbereiden. De aangeboden informatie en oefeningen worden ondersteund door zowel theoretische als praktische kennis en aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Talent en een instrument hebben is één, de ambitie hebben ze op de juiste manier te ontwikkelen is minstens zo belangrijk als je iets wilt bereiken. Om deel te nemen aan de workshop is het dan ook een voorwaarde dan je én kunt zingen én ambitieus bent. Tussen de deelnemers aan de workshops Vocal Coaching zoekt Laura namelijk ook naar talenten die zij kan inzetten voor haar artiesten- en evenementenbureau Vak5 dat zij samen met Marco Vlasblom runt. Vak5 ontwikkelt creatieve concepten met artiesten voor bedrijfsevenementen. Daarnaast begeleidt Vak5 artiesten op het gebied van management, theaterproductie en platenprojecten.

Voldoe je aan de omschreven voorwaarden en heb je behoefte aan een verfrissende impuls voor je al bestaande zangcarrière of wil je je goed voorbereiden op je deelname aan een talentenprogramma als Popstars, Idols of X Factor, ontvang dan meer informatie over de Workshop Vocal Coaching door te mailen naar laura@vak5.nl. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer mee te sturen.


Workshop "DUBBING"

Dubbing is het Engelse woord voor nasynchronisatie; het in het Nederlands inspreken van films, cartoons en commercials. Dubbing is een vak, dat veelal wordt uitgevoerd door soms bekende acteurs,zangers en presentatoren, maar meer en meer ook door particulieren en met name ook kinderen. In principe kan iedereen het vak van stemacteur uitoefenen, maar in de praktijk is het toch vaak een klein select gezelschap stemacteurs die steeds opnieuw worden geselecteerd voor de rollen. Dat heeft alles te maken met talent en ervaring, maar ook met een goede presentatie van wat je kan en een goede voorbereiding op een auditie.

Dubbing kan je leren
Dubbing heeft alles te maken met acteertalent, techniek en gevoel voor timing. Om een succesvol stemacteur te worden heb je natuurlijk een goede stem nodig, maar moet je ook beschikken over een dosis techniek om die stem op de juiste manier te gebruiken. Timing moet je enerzijds aanvoelen, maar valt ook te trainen.

Daarom heeft Laura Vlasblom, zelf een succesvol stemacteur en regisseur van diverse films en cartoons, het initiatief genomen om een zeer praktijkgerichte Workshop Dubbing op te zetten.

Workshop begeleider: Laura Vlasblom
Zangeres, stemacteur en –regisseur

Nederland kent Laura in eerste instantie als zangeres en musicalartiest.
Al op heel jonge leeftijd debuteerde zij bij Kinderen voor Kinderen, om via de meidengroep Frizzle Sizzle en het Songfestival uit te groeien tot bekende Nederlandse zangeres. Na een carrière van meer dan 25 jaar , die haar bracht in Ahoy met René Froger, in Los Angeles met haar band West Coast Baby, op vele honderden festivals en bedrijfsfeesten en in vrijwel alle Nederlandse Theaters met het orkest van de Kon. Luchtmacht, haar eigen soloprogramma Rok en onlangs nog met de musical Legally Blonde, is Laura een gevestigde naam in artiestenland.

iernaast werkt Laura al 25 jaar “achter de schermen” als stemacteur en regisseur van teken- en live-actionfilms. Al kort na Kinderen voor Kinderen werd zij op 14 jarige leeftijd gevraagd voor de rol van Wendy in de Disneyfilm Peter Pan. Haar goede stemtechniek,haar gevoel voor acteren en timing zouden haar doen uitgroeien tot één van meest gevraagde stemacteurs van Nederland. Zo was Laura o.a. de stem van: Pippi Langkous in De nieuwe avonturen van Pippi Langkous, Katrien Duck in o.a. Ducktales, Ariel in de Kleine Zeemeermin, Yasmine in Alladin, Duimelijntje in de gelijknamige film, Barbie in alle Barbiefilms, Gloria in Madagascar 1 en 2 en Norma Jean in Happy Feet .
Als regisseur tekende zij o.a. voor “De Bende van Vijf “voor Nickelodeon, “Gini in the House” en recentelijk “Gumball” voor Cartoon Network. In totaal heeft Laura in die 25 jaar aan zo’n 50 films en TV series , talloze radiojingles van o.a. Radio538 en commercials meegewerkt.Programma Workshop Dubbing

Met als motto “Dubbing is doen” is een programma samengesteld wat sterk praktijkgericht is. Alles wat je leert kun je direct toepassen. Natuurlijk is er ook ruimte voor theorie en achtergrondinformatie maar de nadruk ligt duidelijk op praktijkoefening. Voor de lunch werken we gezamenlijk aan algemene kennis en vaardigheden en na de lunch ga je individueel of in kleine groepjes de studio in om te oefenen.


Je leert o.a. het volgende

• Hoe je stem als instrument te gebruiken
• Acteren met je stem
• De ins and outs van de wereld van nasynchronisatie
• Hoe bereid je een auditie goed voor ?
• Het belang van timing bij cartoons inspreken
• Geloofwaardig klinken.


Vocale visitekaartje
Tijdens het inspreken word je beste track opgenomen en je ontvang deze opnamen als Mp3 via de mail .Deze Mp3 kan worden gebruikt als demo materiaal voor eigen promotie. Je eigen vocale visitekaartje dus!

Kleine groepen
Om zoveel mogelijk ruimte te houden voor individuele praktijkoefening houden we bij deze workshops de groepen bewust klein. Er zullen per workshop 4 – 6 deelnemers worden toegelaten.

Data en locatie
De Workshop Dubbing wordt gehouden bij:

SDI
Laarderweg 5a
Bussum

Data:
Op aanvraag

Tijden:
Van 10:00 – 17:00

Kosten en inschrijving
De kosten voor de Workshop Dubbing bedragen € 250,= (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief vocale visitekaart , lunch, koffie , thee en frisdrank de hele dag.

Als je je wilt inschrijven voor deze workshop vul dan het bijgaande inschrijfformulier volledig in en stuur het ondertekend terug aan onderstaand adres of mail naar workshops@vak5.nl . Je krijgt dan van ons een bevestiging met een factuur.

Organisatie

De Workshop Dubbing wordt georganiseerd door:

Vak5 , Artists & Events
Loosdrechtseweg 22
1215 JW Hilversum
035-7110240

Vak5 is het artiesten- en evenementenbureau van Laura en Marco Vlasblom